Loading...
FöretagseventMenyer2018-10-10T16:03:12+00:00

MENYER

Ni komponerar själva en meny, två eller tre-rätter, utifrån våra menyer nedan. Vill ni ha färdigt förslag hjälper vi er gärna med det. Önskar ni äta en buffé finner ni olika förslag på vår buffésida.

Vi använder i första hand svenska råvaror, närodlat om det är möjligt. Önskar ni vegansk, vegetariskt eller helt ekologisk meny kan vi ordna det. Pris lämnas vid förfrågan. 

När ni valt meny återkommer vi med förslag från vårt dryckessortiment.

  • Vit sparris med smörsås, parmesan och löjrom från Kalix
  • Carpaccio på bresaola med blomkålscrème
  • Färserad pilgrimsmussla med blåmusselsoppa och parmesanchips
  • Räk-och löjromstårta serveras med dill – och örtsallad samt citruscaramel
  • Jordärkockssoppa serveras med oxcarpaccio, tomatsalsa, örtsallad samt hembakat bröd
  • Laxtartar på kavring med honung- och gräslökscrème
  • Klassisk löjromstoast
  • Getostterrine med krispigt fläsk, örtsallad och hallonbalsamvinegrette samt valnötter
  • Kräft – och räkröra på surdegsbröd med citrus- och chilicaramel och örtsallad
  • Jordärtkockssoppa med knaperstekt sidfläsk och kantarellterrin

Huvudråvara

Samtliga av våra huvudråvaror kommer i huvudsak från lokala gårdar. Vissa av råvarorna kommer alltid från samma gård medan andra kan variera beroende på tillgång.

  • Kalvfilé
  • Oxfilé
  • Hjortfilé
  • Majskycklingfilé från Ventlinge gård
  • Lammytterfilé
  • Fläskfilé från Grevbäck prästgård
  • Röding
  • Gös
  • Ankbröst

Tillbehör

  • Baguette – smördegsinbakat potatisstomp
  • Potatisterrin smaksatt med timjan och vitlök
  • Skaldjursbakelse med skaldjur, citron och färsk dill
  • Ljummen potatissallad med säsongens primörer
  • Rotsaksterrin på lokala rotsaker
  • Klassisk fransk potatisgratäng
  • Confiterad potatis med timjan och vitlök
  • Svamprisotto med smak av tryffel
  • Rösti smaksatt med västerbottenost
  • Vitlöksrostad potatis
  • Potatisstomp med smak av västerbottenost och parmaskinka 

Sås

  • Gräddkokta kantareller
  • Klassisk rödvinsås
  • Portvinssås
  • Västerbottencrème
  • Madeirasky
  • Rödvinssås med tryffel 
  • Parmensansås
  • Vitlök- och rosmarinsky
  • Vit portvinssås
  • Bearnaisesås
  • Choronsås
  • Rostad vitlökssy
  • Grönärtssås
  • Balsamico -och rödvinsreduktion
  • Dragonsky
  • Pepparsås
  • Crème brûlle med äppelkompott och pistagenötter
  • Cappuccinoglass med karamellskum och bakad chokladterrin som serveras med färska bär
  • Pavlova med ett täcke av lemon curd, grädde och färska bär
  • Passionsfruktscheescake med bär och chokladdekoration
  • Chokladterrin på ljus- och mörk choklad med körsbärskompott och broken gel 
  • Vaniljpannacôtta med hallonsorbet och chokladinspiration
  • Äppelkaka med pecannötter och vanlicrème
  • Chokladfondant med bär och vaniljgrädde

Vi samarbetar med:
P2 Restaurang & Catering – www.p2catering.se
Restaurang Viktor – www.restaurangviktor.se