Om oss - Livgrenadjärmässen
17125
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-17125,ajax_fade,page_not_loaded,,qode-title-hidden,qode-theme-ver-1.0,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive

OM OSS

Livgrenadjärmässen har en anrik historia med sitt ursprung i Livgrenadjärregementet som lades ner 1997 och är ett av världens äldsta regementen med rötter från medeltidens frälserytteri och bondeuppbåd. Det var ett typiskt hembygdsregemente med värnpliktiga från i huvudsak Östergötland. 1922 flyttade man från Malmen, ett område utanför Linköping, där man vapenövat sedan 1600-talet, in till kasernområdet. Det var Gustav den III:e som 1791 upphöjde regementet till sin liv- och hustrupp efter dess insatser i ryska kriget.

 

Livgrenadjärmässen Fest & Konferensvåningar AB är ett företag vars syfte är att bevara en för Linköping unik och historisk miljö.
Våra anrika lokaler erbjuds som fest- och konferensvåning för våra kunder som är företag, institutioner, organisationer och privatpersoner. Visionen är att denna miljö ska bibehållas även när den sista Livgrenadjären gått ur tiden. Bolaget ägs av två officersföreningar med anknytning till Kungliga Livgrenadjärregementet och övriga regementen nedlagda 1997.

 

Vi hyr mässvåningarna av Garnisonsfastigheter och vi är glada över att de uppskattar värdet av att vi finns kvar på området. Livgrenadjärmässen är det enda som finns bevarat sedan regementstiden. Här samlas alla som olika regementen som tjänstgjorde på området och även på T1-området.

 

I styrelsen sitter representanter från båda ägarföreningarna och personer från näringslivet. Verkställande direktören Anna Wallentinson arbetar i den dagliga driften.

Styrelsen består av:

Olof Sahlén – ordförande

Mats Österman – ledamot

Mats Löfgren – ledamot

Magnus Hallberg- ledamot

Lokaler

Här finner Ni beskrivningar och bilder av våra rum och lokaler här på Livgrenadjärmässen. Håll muspekaren över bilden för att läsa beskrivningen. (Klicka här för fler bilder)

Detta kallas även Gustav den III:s rum, på grund av den magnifika tavlan av Gustav den III. När Ni kommer hit på fest samlas man i Blå rummet för en fördrink. Här öppnar även baren efter middagen om man önskar det. Är Ni här på konferens används Blå rummet till fika och grupprum.

Blå rummet

I biblioteket sitter man och avnjuter något gott att dricka. Biblioteket är även perfekt för ett säljmöte, utvecklingssamtal eller anställningsintervju. Behöver man inte teknisk utrustning i samband med konferensen är detta ett perfekt rum att konferera i med den lilla gruppen.

Biblioteket

Här serverar vi oftast vår lunch i samband med konferensen, men är det en större konferens används detta som konferensrum. När vi dukar till fest gör vi oftast det i Ryttarsalen. Är Ni ett mindre sällskap har vi alternativ som inte är lika stora.

Ryttarsalen

På väggen hänger Johan Banér, där av namnet. Vid konferens används detta som grupprum eller så serverar vi lunchen här. Detta är även perfekt för en middag då man vill ha en avslappnad dukning vid småbord. Här serverar vi även julbord för mindre sällskap.

Södra Banérrummet

Rummet ligger i fil med Södra Banérrummet. Här är rummet som är perfekt för ett styrelsemöte. Man sitter 20 personer runt det stora genuina träbordet. Detta rum fungerar även som grupprum eller för lunchen. Här serverar vi även julbord för mindre sällskap.

Norra Banérrummet

Är konferensen i Ryttarsalen dukar vi lunchen på biljardbordet i Malmenrummet. Här dukar vi även kaffet vid fest. När kaffet serveras här uppe möbleras Ryttarsalen om till dans. Vid bröllop kan man även servera bröllopstårtan här. Till jul, dukar vi upp vårt fantastiska julbord här.

Malmenrummet

Här blandas det moderna med det historiska, modern teknik och gamla tavlor på väggarna. Här konfererar man om man är upp till 50 personer. Rummet används även vid bröllop, ofta till vigselcermonin.

Konferensrummet

Referenser

Vi har en lång erfarenhet av att anordna såväl fester och konferenser som bröllop och minnesstunder. Tillsammans med Er planerar vi arrangemanget för att det ska bli så lyckat som möjligt. Nedan kan Ni läsa några röster från tidigare gäster som har valt att anordna event hos Livgrenadjärmässen.