Loading...
Provningar2018-07-06T23:00:20+00:00

PROVNINGAR

Hos oss har ni möjlighet att boka alla typer av provningar, allt från whisky till lakrits.

Nedan finner ni exempel på vilka provningar vi har möjlighet att erbjuda. Är det någon speciell typ av provning ni önskar ordnar vi självklart det!
  • Whisky: Här erbjuder vi allt från nybörjarprovning till blendprovning. Vår specialitet är Bruiccladdich provning där Octomore ingår, världens rökigaste whisky.
  • Rom / Rom & choklad: Antingen provar man bara rom eller så kombinerar man rom & choklad. Det är lagom att prova fyra sorters rom, men givetvis kan man bara hålla sig till till exempel ett särskilt land.
  • Tequila: Tequila är så mycket mer än den man dricker med citron och salt. En tequilaprovning tar bort alla förutfattade tankar kring drycken. Man kan även prova andra typer av agavedestillat.
  • Vin: Vi erbjuder alla typer av vinprovningar, allt från specifika landprovningar till provningar med endast en druva. Eller varför inte en blindprovning?
  • Mousserande: Vad är skillnaden mellan crémant och champagne? Vad är en spumante? Vi erbjuder det ni önskar prova och lära er mer om.
  • Svenska nubbar och mat i kombination: Här får vi prova fem av våra svenska nubbar med olika maträtter. Vad händer med till exempel Östgöta sädes i kombination med jordnötter?
  • Lakrits: Lakrits är så mycket mer än man någonsin kan tänka sig. Här får man lära sig allt om lakrits och dess skillnader. För detta samarbetar vi med Karamello.
  • Choklad: Vi erbjuder alla typer av chokladprovning, det är bara fantasin som sätter stopp.
  • Ostprovning: Här samarbetar vi med Norins Ost som skräddarsyr provningen efter Ert önskemål.

När det gäller destillat samarbetar vi bland annat med Sirholmens Spirit.

Så här säger våra tidigare gäster om provningar hos Livgrenadjärmässen:

”Livgrenadjärmässens brännvinsexpert Lars Kalén höll veckan före påsk en provning av fem olika brännvinssorter med passande matbitar; OP Anderssons, Bäska droppar, Hallands fläder, Östgöta sädes och Rånäs provades under sakkunnig ledning. Dryckerna presenterades med bakgrund, historia och ingående kryddor. Visst kan man dricka brännvin som välkomstdrink eller som dessertvin! Klassiska OP njutes nog bäst till sill medan Bäsk kräver lite mer kryddad/rökt mat. En jättetrevlig afton där stämningen efterhand steg.”

Olle Sahlén

”Jag har haft ett stort intresse för whisky i många år, men efter den rom- och chokladprovning jag hade förmånen att vara med på är mitt intresse för framför allt lagrad rom nästan lika stort. Provningen genomfördes i fantastiska lokaler, och med en mycket kunnig och intressant föreläsare.”

Anders Karlsson