I norra delen av Tinnerö eklandskap inrättade hertig Johan under 1600-talet en kunglig jaktpark. Här finns idag ett vindskydd beläget på en liten ekbacke som tillhör den gamla djurgården, en perfekt plats för att avnjuta utflyktsmiddagen efter en dag ute i naturen. I närheten går Östgötaleden sträckan Djurgården-Vidingsjö (6 km). Sträckan går i närheten av Vindskyddet vid Djurgårrden och du passerar både Tinnerö eklandskap och Vidinsjöskogen. Tinnerö eklandskap är en populär plats bland linköpingsborna med ett flertal vandrings- och cykelutflyktsalternativ.

Hitta hit: Ta gång- och cykelbron över Haningeleden från Infanterivägen söder om Garnisonsområdet. Fortsätt vägen rakt fram cirka 500 meter så ser du ekbacken och besöksområdet på höger sida. Med kollektivtrafik tar du linje 2, 4 eller 18 och går av vid Djurgårdens hållplats. Här finns även en parkeringsplats för bilburna besökare, som du når via Infanterigatan och Kunskapslänken. Härifrån följer du Östgötaleden och Tinneröstigen genom ekbacken söder om fotbollsplanerna. Efter 500 meter korsar leden en grusväg. Ta av åt höger och fortsätt 150 meter, sen är du framme.