Livgrenadjärmässen sigil

OM OSS

Livgrenadjärmässen har en anrik historia med sitt ursprung i Livgrenadjärregementet som lades ner 1997 och är ett av världens äldsta regementen med rötter från medeltidens frälserytteri och bondeuppbåd. Det var ett typiskt hembygdsregemente med värnpliktiga från i huvudsak Östergötland. 1922 flyttade man från Malmen, ett område utanför Linköping, där man vapenövat sedan 1600-talet, in till kasernområdet. Det var Gustav den III:e som 1791 upphöjde regementet till sin liv- och hustrupp efter dess insatser i ryska kriget.

Livgrenadjärmässen Hotell- Fest – Konferens AB är ett företag vars syfte är att bevara en för Linköping unik och historisk miljö.

Våra anrika lokaler erbjuds som fest- och konferensvåning för våra kunder som är företag, institutioner, organisationer och privatpersoner. Visionen är att denna miljö ska bibehållas även när den sista Livgrenadjären gått ur tiden. Bolaget ägs av två officersföreningar med anknytning till Kungliga Livgrenadjärregementet och övriga regementen nedlagda 1997.

Vi hyr mässvåningarna av Garnisonsfastigheter och vi är glada över att de uppskattar värdet av att vi finns kvar på området. Livgrenadjärmässen är det enda som finns bevarat sedan regementstiden. Här samlas alla som olika regementen som tjänstgjorde på området och även på T1-området.

Våra anrika lokaler erbjuds som fest- och konferensvåning för våra kunder som är företag, institutioner, organisationer och privatpersoner. Visionen är att denna miljö ska bibehållas även när den sista Livgrenadjären gått ur tiden. Bolaget ägs av två officersföreningar med anknytning till Kungliga Livgrenadjärregementet och övriga regementen nedlagda 1997.

Vi hyr mässvåningarna av Garnisonsfastigheter och vi är glada över att de uppskattar värdet av att vi finns kvar på området. Livgrenadjärmässen är det enda som finns bevarat sedan regementstiden. Här samlas alla som olika regementen som tjänstgjorde på området och även på T1-området.

Vår vision är att vara det självklara valet för alla som planerar ett guldkantat event eller övernattning, med en upplevelse utöver det vanliga.

I styrelsen sitter representanter från båda ägarföreningarna och personer från näringslivet. Verkställande direktören Anna Wallentinson är adjungerad i styrelsen och arbetar i den dagliga driften.

Styrelsen består av:

  • Mats Österman – ordförande
  • Magnus Hallberg – ledamot
  • Hans-Christoffer Toll – ledamot
  • Kenneth Tapper – ledamot

Historien om Garnisonen

Teamet

Det är oss, och alla våra fantastiska kollegor du träffar när du kommer till Livgrenadjärmässen. Vår viktigaste uppgift är att ta hand om dig och ge dig full uppmärksamhet under din vistelse hos oss.

Vi söker ständigt nya kollegor, så är du intresserad av att bli en del av oss får du gärna höra av dig till oss.

Linda Landström
Linda LandströmMässvärdinna
Läs mer
Anna Wallentinson
Anna WallentinsonMässdirektör
Läs mer
Cissi Lindström
Cissi LindströmMässföreståndarinna
Läs mer

Lokaler

Här finner ni beskrivningar och bilder av våra rum och lokaler här på Livgrenadjärmässen. Håll muspekaren över bilden för att läsa beskrivningen.

Blå rummet

Detta kallas även Gustav den III:s rum, på grund av den magnifika tavlan av Gustav den III. När Ni kommer hit på fest samlas man i Blå rummet för en fördrink. Här öppnar även baren efter middagen om man önskar det. Är Ni här på konferens används Blå rummet till fika och grupprum.

Biblioteket

I biblioteket sitter man och avnjuter något gott att dricka. Biblioteket är även perfekt för ett säljmöte, utvecklingssamtal eller anställningsintervju. Behöver man inte teknisk utrustning i samband med konferensen är detta ett perfekt rum att konferera i med den lilla gruppen.

dukning event

Ryttarsalen

Här serverar vi oftast vår lunch i samband med konferensen, men är det en större konferens används detta som konferensrum. När vi dukar till fest gör vi oftast det i Ryttarsalen. Är Ni ett mindre sällskap har vi alternativ som inte är lika stora.

Södra Banérrummet

På väggen hänger Johan Banér, där av namnet. Vid konferens används detta som grupprum eller så serverar vi lunchen här. Detta är även perfekt för en middag då man vill ha en avslappnad dukning vid småbord. Här serverar vi även julbord för mindre sällskap.

Norra Banérrummet

Rummet ligger i fil med Södra Banérrummet. Här är rummet som är perfekt för ett styrelsemöte. Man sitter 20 personer runt det stora genuina träbordet. Detta rum fungerar även som grupprum eller för lunchen. Här serverar vi även julbord för mindre sällskap.

Malmenrummet

Är konferensen i Ryttarsalen dukar vi lunchen på biljardbordet i Malmenrummet. Här dukar vi även kaffet vid fest. När kaffet serveras här uppe möbleras Ryttarsalen om till dans. Vid bröllop kan man även servera bröllopstårtan här. Till jul, dukar vi upp vårt fantastiska julbord här.

Ridderstads rum

Här blandas det moderna med det historiska, modern teknik och gamla tavlor på väggarna. Här konfererar man om man är upp till 50 personer. Rummet används även vid bröllop, ofta till vigselcermonin.

Baren

Här kan du samla vänner eller kollegor och titta på årets match, “mello” eller bara för en trevlig After Work. Baren används även som konferensrum för det lilla sällskapet.

Referenser

Vi har en lång erfarenhet av att anordna såväl fester och konferenser som bröllop och minnesstunder. Tillsammans med Er planerar vi arrangemanget för att det ska bli så lyckat som möjligt. Nedan kan Ni läsa några röster från tidigare gäster som har valt att anordna event hos Livgrenadjärmässen.

”Fokus på gästen är 100 %-igt; jag känner mig som om inte enda så definitivt den viktigaste gästen. Inga frågor är för små eller svåra utan allt ordnas enkelt med ett leende. Kombinerat med att det är lätt att hitta och bra parkering så är Livgrenadjärsmässen så bra det kan bli!”

Johan Kristiansson, VD, S:t kors

”Jag lyfter gärna fram den unika miljön, känslan av att lämna stan fast det ändå är centralt samt den goda servicen – framför allt ett flexibelt bemötande!”

Stefan Petersson, Sententia Management AB

”Hos Livgrenadjärmässen finns en inspirerande miljö med oändliga möjligheter. Det som utmärker själva anläggningen är att den går att anpassa för såväl stora som små grupper och för olika typer av arrangemang. Personalen ser alltid till att våra behov och önskemål blir tillgodosedda med stor vana och har alltid kunden i fokus.”

Susanne Wiggur, Saab AB

”Vi har haft våra senaste julbord/julfester på Livgrenadjärmässen och har varit utomordentligt nöjda med både service och den goda maten. Dessutom är lokalerna unika och passar utmärkt till fest.”

Anders Nilsson, Sales Manager, Schenker AB

”Anledningen till att vi återkommer gång på gång till Livgrenadjärmässen för att inta vårt gemensamma julbord beror på:’ – Godaste maten – Fantastisk miljö – Proffsig personal – Humana priser’

I den här frågan talar jag för 30 nöjda personer på Akademiska Hus, region Öst

”Jag rekommenderar varmt Livgrenadjärmässens Fest & Konferensvåningar till både konferens, fest och middagar. Vi har vid flertalet tillfällen haft nöjet att nyttja Livgrenadjärmässen. Vid dagkonferenser uppskattar vi avskildheten och möjligheten att kunna få konferera utan andra sällskap. Att få bjuda in till middag är en upplevelse i den fantastiska miljön, vilket även gäller när vi ordnat julfest på Livgrenadjärmässen – ingen annan lokal kan skapa den feststämningen som uppstår här.”

Jan Lockner, VD, Securitas Direct Sverige AB

”Livgrenadjärmässen är en unik och prisvärd miljö för den speciella tillställningen. Genom att ständigt ställa upp med små och stora lösningar även i sista minuten bidrar personalen med ett lugn även i de mest stressiga situationer som kan uppstå. Hela kommittén och de dryga 120 studenterna hade en fantastisk kväll i en vacker miljö belägen i närhet till stan. Jag kan varmt rekommendera Livgrenadjärmässen!”

Anna Jonsson, Fulltidsansvarig på Sektionen för Industriell Ekonomi, LiU

”Livgrenadjärmässen erbjuder en fantastisk miljö där det historiska vingslaget är påtagligt. Då man går upp för trappan till lokalen känner man steg för steg att man närmar sig ”Sveriges stormaktstid”. Servicen är utmärkt och det som bjuds att äta smakar riktigt bra. Jag kan varmt rekommendera Livgrenadjärmässens festvåning.”

Jonas Petzén, Ordenssällskapet W6

”Vi gifte oss den 9 mars 2013 och hade vår bröllopsmiddag/fest på Livgrenadjärmässen och är mycket nöjda med allt. Maten var supergod, något våra gäster har poängterat flera gånger. Vi är mycket nöjda med servicen som var professionell och lokalen är otroligt mysig.”

Linda & Adam

”Med ett varmt hjärta och stort engagemang fick vi direkt en härlig känsla för Anna och förtroendet var stort. Efter att hon visat oss runt var vi sålda. Maten var fantastisk och Anna med personal gjorde ett suveränt jobb och gjorde vår dag ännu mer fantastisk. Anna hjälpte oss med allt vi önskade och allt sköttes med perfektion. Så ett varmt tack till Anna med personal och tack för att ni förgyllde vår dag! Tyvärr ska vi inte gifta oss fler gånger men hade vi gjort det så hade vi kommit tillbaka!”

Jonny & Jenny Bergendal

”Efter vårt första möte med Anna var valet självklart att välja Livgrenadjärmässen för vårt bröllop. Här fick vi inte bara professionell hjälp utan även ett personligt bemötande som gjorde att allt blev precis som vi ville ha det. Vigseln var fint och gemytligt ordnad och dagen fortsatte sedan med en underbar middag och fest med vänner och familj. Tack Anna för att du hjälpte oss att få en fantastisk bröllopsdag fylld med glädje, värme och bra service”

Christel Herlitz

”Tack för en underbar minnesstund uppe i era vackra lokaler. Alla gäster var supernöjda. Maten var fantastisk så ock personalen. Tack för fint bemötande och mycket god service! Vi kan varmt rekommendera att ha minnesstunden på Livgrenadjärmässen.”

Begravningsbyrå Louise Gylling med personal

”Jag har haft ett stort intresse för whisky i många år, men efter den rom- och chokladprovning jag hade förmånen att vara med på är mitt intresse för framför allt lagrad rom nästan lika stort. Provningen genomfördes i fantastiska lokaler, och med en mycket kunnig och intressant föreläsare.”

Anders Karlsson, Coor

”Livgrenadjärmässens brännvinsexpert Lars Kalén höll veckan före påsk en provning av fem olika brännvinssorter med passande matbitar; OP Anderssons, Bäska droppar, Hallands fläder, Östgöta sädes och Rånäs provades under sakkunnig ledning. Dryckerna presenterades med bakgrund, historia och ingående kryddor. Visst kan man dricka brännvin som välkomstdrink eller som dessertvin! Klassiska OP njutes nog bäst till sill medan Bäsk kräver lite mer kryddad/rökt mat. En jättetrevlig afton där stämningen efterhand steg.”

Olle Sahlén