Livgrenadjärmässen sigil

Bröllopsmenyer 2023

Vår vision med våra menyer är att bidra till ett mer hållbart samhälle. Vi gör vad vi kan.
Vi samarbetar med Svinneriet, en restaurang i Linköping som fokuserar 100% på att minska det lokala matsvinnet och ökat återbruk.
Grundare och ägare till Svinneriet är Andreas Landén, även ägare till Restaurang Jord. Restaurang Jord är den restaurang i Linköping som har flest utmärkelser, bla
Årets Viltkrog, tre år i rad, en av 13 restauranger i Norden som har tre ringar i 360 Eat Guide och framförallt den enda i Östergötland med en stjärna Guide Michelin.


Våra menyer är uppdelade på Kött, Blött och Växt. Då vår tanke är att ta tillvara på det som finns för dagen har vi inte några fasta menyer. Du väljer vilket av Kött, Blött, och Växt du önskar till förrätt och varmrätt. Dessert serverar vi det som finns just när du kommer till oss. Vi tror att alla vill “dra sitt strå till stacken” för ett hållbarare samhälle och detta är ett litet sätt att kunna bidra.

Men självklart förstår vi att det finns tillfällen när du vill veta vad som kommer att serveras. Bröllop kanske är ett sådant tillfälle. Vi kommer inför varje bröllop ta fram menyer som ni kan välja mellan.

“Vi är inte här för att rädda världen, att driva opinion eller att göra en bred insats för miljön.

Vi är här för att hämta det andra skulle slänga, laga mat på det och servera till våra gäster.

Vi behövs för att det slängs för mycket mat på grund av ren okunskap och rädsla för utgångsdatum.

Vår vision är att slänga mindre mat. Det lilla matsvinn vi ändå får ska vi kompostera och återföra som gödsel i våra egna odlingar och hos våra lokala producenter. Ett cirkulärt mål.

Vi har även som mål att vidareutbilda oss själva i hantering av svinn och kommunikation kring det. Det hållbara med Svinneriet är att vi är ute och hämtar det som rensas bort hos producenter, caféer, restauranger och butiker. “