Livgrenadjärmässen sigil

AKTIVITETER

Vi erbjuder all typ av underhållning eller aktivitet i samband med Ert besök hos oss.

Tack vare våra fina samarbeten kan vi erbjuda just det Ni önskar till bröllopet, konferensen eller festen. DJs, liveband eller talare – i listan nedan hittar ni några av de underhållare vi kan erbjuda Er. Har Ni andra förslag eller önskemål är Ni varmt välkomna att höra av Er.

Gemenskap-utveckling-Smak

Vi erbjuder en unik och inkluderande upplevelse där alla deltagarna förenas i en matlagningsaktivitet. Aktiviteten är upplagd att passa alla, oavsett förkunskaper. Vi har designat vårt upplägg så att alla är lika delaktiga.

Vi tar emot grupper mellan 8-30 personer och vi bestämmer tillsammans med er vad vi ska tillaga för gott. Allt utifrån säsong och budget.

Aktiviteten kan även utföras på engelska.

livgrenadjärmässen

Smak

Dryckesprovning – Vi erbjuder alla typer av provningar tex vin, champagne, snaps eller varför inte bjuda in till en vinägerprovning. Provningarna anpassas efter era önskemål, både nivå och upplägg.

Delikatesser – Allt går att smaka, jämföra och utvärdera. Bara fantasin som sätter gränser. Choklad, ost eller ostron är bara ett par av våra förslag.

Blindprovning – Deltagarna får smaka, känna på konsistens utan att veta vad det är. Här provar vi både saker som går att tugga och dricka. Det låter märkligt, men här smakar vitt och rött vin likadant.

Sabrering – Lär dig sabrera

Utveckling

Vi samarbetar med flera företag som erbjuder ledarskapsutbildningar och grupputveckling. På förfrågan kommer vi med förslag som passar er bäst.

Courses and personal development

We work with several companies that offer leadership training and group development courses. Please speak to us about your goals and we will come with at suggestions that suits you.

Gemenskap

The Dinner Game är en underhållande aktivitet där deltagarna utmanas i två omgångar under t.ex. middagen. En god mix av beslut grundade på kunskap och lite risktagande krävs för att ro hem tävlingen!Aktiviteten skapad för att underhålla genom att med jämna mellanrum dyka upp under middagen. Deltagarna sitter vid sina bord och spelar på varsin smartphone/surfplatta i lag om 3–6 personer. Aktiviteten delas upp i olika ”heat”, exempelvis ett innan förrätten och ett efter huvudrätten. Frågeställningarna är framtagna för att skapa diskussion och skratt. Deltagarna prövas i att ta väl avvägda beslut på roliga frågor med varierande svårighetsgrad.

Mässen Challenge är en lättsam och kul aktivitet som är energifylld, varierande och enkel att anpassa efter era behov. Spelet är en fartfylld poängjakt där gruppen är indelad i lag och ska lösa många olika uppdrag, alla värda olika poäng. Ta er runt på Garnisonsområdet, hitta er fram till koder och platser och lös faktafrågor, platsbyggda uppdrag, fotouppdrag och kluringar. Det finns fler uppdrag än ni kommer att hinna med, så se till att välja de uppdrag som gynnar er grupps färdigheter mest!

När startskottet ljuder är det dags att lägga upp en strategi för att fokusera på det ni tycker är kul och det ni tror er vara duktiga på. Det lag som oftast står som vinnare i slutändan har förstått sig på styrkan av samarbete, en vilja att vinna, kreativitet och oftast de som har kul med varandra!

Investera lite extra genom att skräddarsy upplevelsen, vi lägger in specifika frågor om företaget eller personer, tillsammans med loggor och bilder personifieras upplevelsen!

Music Night är en körsångsaktivitet, likt ”Kör slaget”!  Precis innan det är dags informerar vi kort om aktiviteten. Denna aktivitet kan förslagsvis hållas hemlig för så många som möjligt! Av erfarenhet vet vi att många kan tycka att det känns lite obekvämt att sjunga men våra fantastiska körledare har en förmåga, att på en minut ”vända” hela gruppen och skapa en helt lyrisk stämning!

Grupper skapas beroende på antal som medverkar. Varje grupp får var sin professionell körledare och varsina ställen att träna på. Det startar med uppvärmning, hållning och andningsteknik. Därefter övar grupperna in t.ex. 2 st. sånger med enklare koreografi, så att de sitter riktigt bra inför uppsjungningen. Antingen sker den i direkt anslutning till aktiviteten eller under ev. middagen. Då har ni samtidigt skapat er egen middagsunderhållning! Vid grupper över 30 rekommenderas 2 körledare.

Music Experience låter dig och dina kollegor njuta av välkänd musik samtidigt som ni svarar på utmanande och snabba frågor i en härlig Quiz. Spelet är framtaget för att underhålla, locka till skratt och skapa engagerade och roliga diskussioner. En perfekt ”ice breaker” som lyfter mötet eller middagen till en ny nivå! Med hjälp av surfplattor och dina 3-6 lagkamrater spelas spelet i två rundor, med en kort paus.

När musiken spelas på högsta volym utmanas deltagarna att svara på frågor kopplade till alltifrån 70-talets klassiker till modern house. Artisterna varierar från David Bowie och Whitney Houston till Destiny’s Child och Avicii. Blandningen säkerställer att alla kan delta och ha kul. Gamla minnen väcks till liv, nya kontakter med gemensamma musikintressen upptäcks och bryggor mellan kollegor byggs. Detta går även att kombinera med ett liveband. Aktiviteten blir en del av underhållningen och vill man kan man även dansa!

Möjlighet finns att väva in företagsspecifika frågeställningar och på så sätt skräddarsy upplevelsen!
Detta är endast ett urval av aktiviteter. Vi har flera samarbetspartner och kan erbjuda ett stort utbud på aktiviteter som passar alla sällskap.

Så här säger våra tidigare gäster om provningar hos Livgrenadjärmässen:

”Livgrenadjärmässens brännvinsexpert Lars Kalén höll veckan före påsk en provning av fem olika brännvinssorter med passande matbitar; OP Anderssons, Bäska droppar, Hallands fläder, Östgöta sädes och Rånäs provades under sakkunnig ledning. Dryckerna presenterades med bakgrund, historia och ingående kryddor. Visst kan man dricka brännvin som välkomstdrink eller som dessertvin! Klassiska OP njutes nog bäst till sill medan Bäsk kräver lite mer kryddad/rökt mat. En jättetrevlig afton där stämningen efterhand steg.”

Olle Sahlén

”Jag har haft ett stort intresse för whisky i många år, men efter den rom- och chokladprovning jag hade förmånen att vara med på är mitt intresse för framför allt lagrad rom nästan lika stort. Provningen genomfördes i fantastiska lokaler, och med en mycket kunnig och intressant föreläsare.”

Anders Karlsson