UTFLYKTSPAKET

Vi på Livgreandjärmässen erbjuder roliga och givande aktiviteter med en lyxig känsla som bidrar till välbefinnande och välmående.
Nedan finner ni olika alternativ av vårt nya koncept “Utflyktspaket”.

En dag till fots eller cykel och lyxig picknick

Linköping erbjuder många möjligheter till en fin dagstur. Cykla på egen cykel eller hyrd cykel.
Önskar ni istället gå till fots finns det en uppsjö av alternativ på fina vandringsleder.
Antingen väljer ni
en dag i vårt fina eklandskap, längs Göta Kanal eller till exemepl Östgötaleden.

Här finner ni en länk till naturkartan och de olika alternativen, eller bläddra längre ner på denna sida och läs om våra förslag på vackra platser.

I turen ingår någon av menyerna nedan samt servering. Vi levererar* dit ni önskar och ni väljer även tidpunkt
Middagen vill vi göra till en upplevelse utöver det vanliga. Vi dukar upp på befintlig rastplats utefter vägen.
När
ni kommer dit har vi dukat upp med vita dukar, porslin, glas, bestick och linneservetter, allt för att ni ska få njuta av en riktigt lyxig middag ute i naturen.
Om vädret tillåter grillar vi på plats. 

Pick-nick

Önskar ni köpa till fika som ni kan njuta av längs vägen ordnar vi det.
Kaffe/Te, klassisk äggmacka, hembaka
d kaka och juice
Pris 75 kr per person

Middag

Alternativ 1: Korvbricka med hemlagad potatispuré och tillbehör
Alternativ 2: Närproducerad kött serveras med potatissallad med Himmelsk vinegrätt från Börslycke Gård, primörer, kryddsmör (tillägg på 70 kr per person)
Alternativ 3: Hemgjorda hamburgare med klassiska tillbehör
Alternativ 4: Najas stekost serveras med något av ovanstående tillbehör
I samtliga alternativ ingår lättdryck samt kaffe och kaka
Allt kött kommer från Franzéns ekokött i Hjulsbro

Lägg till en natt

Efter en dag i naturen erbjuder vi en god natts sömn på vårt nybyggda hotell. Hotellet har 15 unikt inredda dubbelrum och ett klassiskt logement.
Läs mer om hotellet här.

Lägg till en dag till

Efter en god frukost erbjuder vi två alternativ på aktivitet. Antigen tar ni en ridtur, även den i Tinnerö. Här samarbetar vi med Smedstad Ridsportcenter.
Eller så upplever du skogen på hög höjd tillsammans med Hama Adventures.

Vi bokar allt åt er efter önskemål, så ni behöver inte tänka på det.
Önskar ni fika och middag även denna dag ordnar vi givetvis det.

Priser:

En dag till fots eller på cykel: ​​550 kr per person
En natt​​​​: 500 kr per person
En dag till​​​​: Pris beroende på aktiviet

Minsta antal för bokning är 4 personer.
Priset är exkl cykel
Leveransvillkor: I priset ingår leverans inom 2 mil från Mässen.
Vi åker gärna längre, men då tillkommer milersättning.

För bokning kontakta oss på kontakt@livgrenadjarmassen.se eller via telefon 013-140999

MÄSSENS GULDKORN

Hit levererar vi fika och grillmat som tillagas på plats i naturskön miljö. Varför inte få maten levererad till vackra Viggeby naturreservat under er utflykt längs med Kinda kanal eller stanna till för en uppdukad fikapaus vid Ruda bro längs med Götakanal. I närliggande Tinnerö eklandskap har vi även vårat vackert belägna guldkorn Vindskyddet vid djurgården.

Alla våra guldkorn finner du längs med Östgötaleden och vi kommer mer än gärna och förgyller er vandringstur med den typ av mat ni önskar. Har du ett eget guldkorn du vill få utflyktpaketet levererat till så ordnar vi såklart det med.

Öna kulturreservat

Kulturreservatet Öna är en liten by djupt inne skogen i Nykil socken. Byns små hus ligger vackert beläget i en naturnära och stillsam miljö på en udde vid Stensjön. Grillplatsen finner du längst med vattnet. Här finns också fyra digitalt guidade turer som du via QR-kod kan lyssna på med din mobiltelefon. Här får du berättat för dig om kulturlandskapet, byggnaderna och vilka som bott där. För barnen finns turen Viljans värld där vätten Vilja berättar om skrock, djur och natur och hur de var att leva på Öna förr i tiden. Öna kulturreservat passerar du även om du vandrar Östgötaleden Trollegater-Ulrika.

Hit hittar du genom att köra väg 34 mot Kisa för att sedan svänga av mot Haraldsbo, därifrån är det skyltat till kulturreservatet.

Ycke urskog

En urskog har aldrig blivit rörd av människan via skogsbruk eller jordbruk vilket gör att man i denna skog kan hitta träd över 270 år gamla, man har till och med hittat träd som grodde på 1500-talet. I denna sagoskog går Ycke urskogsled, en led som är 0,8 km där du kan låta dig förtrollas för en stund av den barriga skogen, se jättegrytor och gamla källor. Grillplasten finner du vid Ycke urskogs östra entré som är utrustad med: eldstad, vindskydd, bänkar och bord, dass samt information om naturreservatet.

Längs med östra entrén passerar också sträckan Ulrika- Malexander (18,7 km) som tillhör Östgötaleden. En annan närliggande sträcka som tillhör Östgötaleden och som går längs med Ycke urskogsnaturreservat är Ulrika-Nargöl, 9 km.

Hitta med bil till östra entrén: Kör länsväg 609 söderut från Vikingstad mot Nykil och Ulrika. Strax före Ulrika tar du höger in på länsväg 588 mot Boxholm. Den östra entrén ligger på vänster sida om vägen, 1,4 km från avtaget.

Viggebysand

Längs med Kinda kanal ligger Viggeby naturreservat beläget i södra delen av Linköpings kommun strax väster om Brokind. Viggeby naturreservatet består av flera öar i sjön Järnlunden och med sina klippor och blomsterrika hällmarker får man känslan av att befinna sig i skärgården. Grillplatsen finns på Viggebysand, en badplats utrustad med sandstrand och brygga, söder om badet hittar du även Linköpings bästa badklippor. Här går också Viggebyleden (8,2 km) som tar dig till Viggebyhalvön och följer delvis Östgötaleden genom naturreservatet.

Hitta hit med bil: Kör riksväg 23/34 mot Kisa. Tag höger mot Viggeby nio kilometer efter Skeda udde. Sväng höger vid Brokinds slott och fortsätt västerut på grusvägen. Badets parkering och naturreservatets huvudentré hittar du 1,2 km efter slottet.

Vindskyddet vid Djurgården

I norra delen av Tinnerö eklandskap inrättade hertig Johan under 1600-talet en kunglig jaktpark. Här finns idag ett vindskydd beläget på en liten ekbacke som tillhör den gamla djurgården, en perfekt plats för att avnjuta utflyktsmiddagen efter en dag ute i naturen. I närheten går Östgötaleden sträckan Djurgården-Vidingsjö (6 km). Sträckan går i närheten av Vindskyddet vid Djurgårrden och du passerar både Tinnerö eklandskap och Vidinsjöskogen. Tinnerö eklandskap är en populär plats bland linköpingsborna med ett flertal vandrings- och cykelutflyktsalternativ.

Hitta hit: Ta gång- och cykelbron över Haningeleden från Infanterivägen söder om Garnisonsområdet. Fortsätt vägen rakt fram cirka 500 meter så ser du ekbacken och besöksområdet på höger sida. Med kollektivtrafik tar du linje 2, 4 eller 18 och går av vid Djurgårdens hållplats. Här finns även en parkeringsplats för bilburna besökare, som du når via Infanterigatan och Kunskapslänken. Härifrån följer du Östgötaleden och Tinneröstigen genom ekbacken söder om fotbollsplanerna. Efter 500 meter korsar leden en grusväg. Ta av åt höger och fortsätt 150 meter, sen är du framme.

Jaktstugeudden i Viggeby

Längs med Kinda kanal ligger Viggeby naturreservat beläget i södra delen av Linköpings kommun strax väster om Brokind. Viggeby naturreservatet består av flera öar i sjön Järnlunden och med sina klippor och blomsterrika hällmarker får man känslan av att befinna sig i skärgården. Vid Jaktstugeudden finner du grillplatsen med en fantastisk utsikt över Järnlunden där det finns möjlighet att bada från klipporna eller stranden med brygga. Här slutar också vandringsleden Brokind-Viggeby (4 km) som tillhör Östgötaleden, en kortare sträcka som går genom Brokinds naturreservat till Viggeby naturreservat via slussen och Brokinds herrgård med slutstation Jaktstugeudden.

Du kan välja flera olika vägar till Jaktstugeudden. Den vanligaste är längs Östgötaleden från den västra reservatsentrén. Leden går här på en grusväg och är 1,6 km lång. Du kan också välja att gå längs Viggebyleden, men det blir lite längre och terrängen är lite mer krävande.

Ruda bro vid Göta kanal

I närheten av Göta kanal mellan Borensberg och Bergs slussar finner du Ruda bro som är en mysig liten rastplats att stanna till och äta på, här finns också väderskydd, grillplats och utedass. Här är perfekt att stanna till och ladda om med god mat om man ska vandra eller cykla Östgötaleden Borensberg-Berg (21km). Leden går via Göta kanals kanalbank, en sträcka som bjuder på både kultur och natur med mycket historia.